Cene božiće trpeze: Na dan Božića ne pita se za cenu

Od strane Ozon
0 komentari

Sa dolaskom Božića, tradicionalna srpska trpeza dobija poseban značaj, a u mnogim domaćinstvima nezaobilazni su praseće i jagnjeće pečenje.

U mesarama, kilogram prasetine košta između 620 i 850 dinara, dok se kilogram jagnjetine može nabaviti u marketima po ceni od 1.300 dinara.

Međutim, pečenje u pečenjarama donosi drugačiju sliku. Svinjsko meso je dostupno po ceni od 1.500 dinara ili više, dok je cena jagnjećeg pečenja nešto viša, počevši od 2.500 dinara.

Nove tendencije uoči ovog praznika uključuju popularnost prasećih „bajadera“, pečenja bez kostiju, čija je prosečna cena oko 2.500 dinara po kilogramu.

Za one koji preferiraju junetinu, kilogram buta bez kostiju može se pazariti po ceni od 1.160 do čak 1.430 dinara.

Možda Vam se svidi i