SLADOLED KOJI NE GOJI: Bez šećera

Od strane Ozon
0 komentari

Kada dođu topliji dani, sladoled postaje omiljena poslastica na mnogim trepezama, a sada možete da ga napravite tako da bude što manje kaloričan, zapravo veoma zdrav. Ukoliko želite zdraviju varijantu sladoleda bez veštačkih boja, aroma i bez ogromne količine šećera, imamo ideju za vas.

Predstavljamo vam recept za kremast i slastan rafaelo sladoled. U njemu nema dodatog šećera, jaja, a ni mleka – potpuno je veganski, može se jesti tokom posta. Ukoliko želite da smršate ili ne želite da unosite previše šećera, ovaj sladoled definitnvno manje goji od kupovnih.

Priprema se jendostavno, sastojci će se super sjediniti, a glavna baza mu je banana. Preko sladoleda možete dodati mrvljene rafaelo kuglice ako želite nešto slađe, ali ako želite zdravu varijantu, onda je pravi izbor posuti sladoled kokosovim brašnom i preliti bademovim puterom.

Sastojci.

  • 2 zaleđene banane
  • 1/4 šolje zamrznutog kokosovog mleka
  • 2 do 4 kašike kokosovog jogurta

Sve to samleti u blenderu i staviti u posudu i ponovo u frižider na kratko, a zatim možete da ga konzumirate (pojedete u slast)

Možda Vam se svidi i